PROJECTES NATURALSPROJECTE EL COS HUMÀ

Hola famílies,
a principi de curs vam rebre un vídeo d'una infermera de l'Hospital Clínic, la Marta,  que ens explicava el cas d'un nen de 8 anys que es trencava els ossos molt fàcilment.
Com que ella i les seves companyes tenien molta feina, ens va demanar que l'ajudéssim a fer una investigació de les possibles causes del per què li passava això a aquest nen.
Ens vam reuniu Trabucaires i Falcons i vam fer una pluja d'idees del què ja sabíem. Després vam dir què volíem saber.

CAS 1

CAS 2:
Hem rebut un correu demanant-nos ajuda :

"Sóc la Marta la germana de la Silvia. Vull explicar-vos el cas que tenim ara a l'hospital. Una dona la Carme que tenia problemes de vista ha patit un petit accident i els nervis òptics han quedat d'anyats i no veu res. 

Estem preocupats a l'hospital, ja que volem saber quin sentit ha perdut i quins podrà utilitzar ara. Creieu que podrà llegir o al no poder veure és impossible llegir? Que sabeu dels sentits? Quins hi ha i com els utilitzem.

Ens podeu ajudar a nosaltres i la Carme? 

Gràcies nois! "Després de conèixer que es el Codi Braile vam treballar  els sentits que hi tenim i perquè els podem utilitzar.
Vam estar experimentant amb cada un d'ells a travès de diferents materials i objectes.
 QUÈ HEM APRÈS?


Amb aquest projecte hem après moltes coses interessants sobre el cos humà.
Per començar hem fet un repàs de totes les parts del cos que ja coneixíem, d’aquesta manera vam refrescar els coneixements que ja teníem.

Tot seguit i gràcies al primer cas de tots, ens vam endinsar en els ossos més importants del nostre cos: crani, costelles, columna vertebral, húmer, pelvis... desprès per fer un resum dels ossos del cos vam construir una petita maqueta d’un esquelet.

Més endavant i ja ben ficats en el cas dos, ens va tocar treballar amb el llenguatge Braille, aquest fet ens va fer entendre que els sentits juguen un paper molt important en el dia a dia de les persones; olorar, assaborir, tocar, escoltar... per poder conèixer una mica millor tots aquests sentits vam fer un seguit d’experiments on els anàvem descobrint.

·         Tacte: aspre, suau...
·         Olfacte: bona olor, pudor...
·         Gust: àcid, amarg, salat, dolç...
·         Oïda: sons, sorolls...
·         Vista: fosc, clar, lluminós...

També va ser molt curiós veure com els sentits es magnifiquen quan perdem un altre. 

Cap comentari:

Publica un comentari