PROJECTES SOCIALS

PROJECTE ELS OFICIS

Hem conegut la història de l'avi Martí i la seva família.
L'avi Martí és llenyataire. Viu en una masia amb el seu fill Joan que fa de pagès als camps que envolten la masia, i amb la seva jove, la Maria que treballa a la granja que tenen, i amb el seu nét Lluïset que ajuda en tot el que pot a la granja.

L'avi Martí té un altre fill, en Pere, però no viu amb ells. En Pere va voler canviar un poble de plana per un de costa i és pescador. Cada matinada surt a pescar amb la seva barqueta i torna amb les xarxes plenes.A la masia també i recullen mel, i per això l'avi Martí té uns apicultors que treballen per a ell.
Hem deduït que l'avi Martí i la seva família viuen en un poble de plana perquè en un poble de muntanya costa molt fer camps de conreu.

I hem entès que tota la família treballa en el sector primari, això vol dir que treballen amb feines que estan relacionades directament amb la natura: llenyataire, pagès, grangera i pescador, apicultors... però hem conegut més feines relacionades amb la natura: els miners, els carboners, els pastors (que se sembla a la feina dels grangers però té petites diferències).
 

Sector Secundari

Hem après que els productes que la família de l'avi Martí recullen de la natura: llet, llana, troncs d'arbre, blat...venen uns transportistes a recollir-ho a la granja i ho porten a fàbriques perquè transformin aquesta primera matèria en uns productes elaborats: formatge, iogurts, jerseis, samarretes, pa, paper, mobles....
Hi ha molts tipus de fàbriques: les que fan cotxes amb productes que recullen els miners, les que fan medicaments, les que que fan roba, les que fan mobles, les que fan menjar.... I la gent que treballa a les fàbriques treballa en cadena.


Hi ha més coses que es poden fer en tallers artesans, jerseis, mobles...
També hi ha tots els senyors i senyores que treballen en la construcció. Que encara que no estan en fàbriques també és una feina del sector secundari.
 Sector Terciari


Nosaltres, per poder comprar els productes que han fet les fàbriques, necessitem que els transportistes ho portin a les botigues, farmàcies... i ho podem anar a comprar.

Les feines que ens donen serveis per poder viure millor com els metges i metgesses, els i les mestres, els botiguers i botigueres, els veterinaris i les veterinàries, els conductors i conductores, els i les escombriaires, els bombers, les actrius, la policia.... Pertanyen al sector terciari.

Després de preguntar als pares quina feina fan, hem vist que la majoria  treballa al sector terciari, molt pocs al secundari, i cap al primari.Per concloure aquest projecte tant interessant on hem après moltes coses hem fet un petit esquema entre tots.


                                     

      PROJECTE EL RECICLATGE

Hola famílies! Avui hem rebut un vídeo de la Maria que ens explicava que l'altre dia va anar a les platges a ajudar recollir un munt de residus que estaven per les sorres i ens pregunta que podríem fer perquè això no passes i on podríem llençar els residus per no contaminar. Què fem nosaltres a casa i a l'escola? Quins consells hi podríem donar a la gent que no sap que ha de fer?


Com hem de reciclar?


Coneixem les tres R

REDUIR-REUTILITZAR-RECICLAR

Resultat d'imatges per a "reduir reutilitzar i reciclar pot petit"

Cap comentari:

Publica un comentari